תכנית קורסים מפורטת

 

שנה א'

270 שעות

שורשי המיינדפולנס בפסיכולוגיה הבודהיסטית: מנחה- מתי ליבליך
75 שעות

בקורס שנתי זה נלמד לעומק את הגישות של הפסיכולוגיה הבודהיסטית שמהן עלה המונח מיינדפולנס. נדון בתפיסות הבודהיסטיות לגבי כאב, סבל, שיחרור, תפיסת העצמי, רגשות, מחשבות, תחושות. נדבר על מהו מאמץ, ריכוז וקשיבות- מהם יחסי הגומלין בין מונחים אלו. נלמד על ההבדל שבין גישות מיינדפולנס כפי שהן מתוארות במסורת הבודהיסטית לבין הגישה המיוצגת בפסיכולוגיה המערבית המודרנית. קורס זה מאפשר לתלמידים רקע והבנה בשורשים מהם הגיע התירגול והמונח של קשיבות.

מיינדפולנס בתנועה ובתקשורת בינאישית: מנחה- דוד (שנטם) זוהר
75 שעות

בקורס חווייתי זה מפתחים המשתתפים את המוכנות והיכולת לפגוש את החוויה האישית לרבדיה, תוך מבט חוקר בפרשנות ובמהות הקשיבות ההתייחסותית (Relational Mindfulness) התרגול הפתוח מציף את הלגיטימיות האינסופיות שבחוויה הסובייקטיבית, כאיכות התורמת לביסוס הכרת האדם תוך קשר עם האחר. באמצעות עידון ודיוק השיח על פי תפיסת שיטת התנועה האותנטית, נרכשת היכולת לעיצוב המילה המדוברת ברוח הקשיבות. העבודה בקבוצה הגדולה ובזוגות מעגנת תהליך קבוצתי מבוסס מיינדפולנס.

מיינדפולנס ופסיכואנליזה א': מנחה- ד"ר יקיר קריצ'מן
40 שעות

בקורס זה נלמד על הקשרים בין תרגול מיינדפולנס לבין מושגים תאורטיים שונים מהעולם הפסיכואנליטי ומהעולם של פסיכותרפיה גופנית המבוסס על חוש החישה (The felt sense). בקורס ניגע בהמשגות שונות של ביון (O,K, ביתא, אלפא, אי ידיעה, סזורה) בניב (IDIOM) של בולאס ובעקרונות של המודלים הטיפוליים HAKOMI, FOCUSING, SOMATIC EXPERIENCING המבוססים בעיקר על קשיבות לחוש החישה (The felt sense) כפי שהמשיג אותו יוג'ין ג'נדלין.

התערבויות מבוססות מיינדפולנס – תיאוריה ופרקטיקה א':מנחה-  ד"ר יערה ניצן
40 שעות

בקורס נסקור את מגוון הגישות שקיימות כיום בתחום "הגל השלישי" ב-CBT. נכיר את הפרוטוקולים וגישות ההתערבות המובילות (MBSR, MBCT, ו-ACT) ונתמקד ב ACT-  גישת הקבלה והמחוייבות. סודות של ACT – המודל התיאורטי של ACT וישומים קליניים – איך מזהים ומבנים את ששת המודולים ואיך משלבים אותם כדי להבין ממה האדם סובל וכיצד הטיפול יכול לשנות ולתת אפשרויות חדשותנלמד טכניקות מרכזיות. בקורס נכיר גם את המחקר המלווה את גישות ההתערבות ואת התיאוריה של מנגנוני השינוי הפועלים בשיטות ההתערבות מבוססות המיינדפולנס.

טיפול ממוקד חמלה א': מנחה- גבו ווייס
בקורס זה נפגוש את התאוריה של טיפול ממוקד חמלה- גישה טיפולית שיצר פסיכולוג אנגלי בשם פול גילברט. טיפול ממוקד חמלה משלים גישות מבוססות מיינדפולנס בכך שהוא עוסק בעבודה עם דפוסי בושה, ביקורת ופיתוח של עצמי חמלתי.

כתת אומן– מנחה רני עובדיה
בסדנה זו נפגוש את קולה הייחודי של רני עובדיה, סביב נושאי טיפול מבוסס מיינדפולנס

 שנה ב':
252 שעות
בשנה ב כל הקורסים הקליניים כוללים שעות הדרכה קבוצתית

ניצני המיינדפולנס במחקר העכשווי: מנחה- מתי ליבליך
70 שעות

בקורס שנתי זה נלמד לעומק מחקרים מן הפסיכולוגיה העכשווית העושים שימוש מהותי במונח מיינדפולנס. נדון במהי תרפיה מבוססת מיינדפולנס, מהם המכניזמים של הקשיבות, וכיצד משתלבים החמלה והחמלה העצמית בשדה המחקר העדכני. קורס זה מנגיש לתלמידים רקע והבנה במרחב התיאורטי העוסק במיפוי ובהטמעת מונח הקשיבות בתחום הפסיכולוגיה.

מיינדפולנס תנועה ותקשורת בינאישית בטיפול: מנחה- דוד (שנטם) זוהר
70 שעות

בקורס זה מיישמים המשתתפים את המוכנות והיכולת לפגוש את החוויה האישית לרבדיה, תוך מבט חוקר בפרשנות ובמהות הקשיבות ההתייחסותית (Relational Mindfulness) בשדה הטיפולי.

מיינדפולנס ופסיכואנליזה ב': מנחה – ד"ר יקיר קריצ'מן
40 שעות
לימוד, תרגול והדרכה

בקורס זה נמשיך להעמיק את הבנתנו לגבי הקשרים בין תרגול מיינדפולנס לבין המשגות פסיכואנליטיות. בשנה זו נתמקד במושגים "השפעה" ו"נזק" של מייקל אייגן, ובמושג "הינכחות" שטבעה עפרה אשל.

התערבויות מבוססות מיינדפולנס – תיאוריה ופרקטיקה ב': ד"ר יערה ניצן
36 שעות
לימוד תרגול והדרכה.

בקורס נעמיק את הכרותינו עם דרכי העבודה וההמשגה של התערבויות מבוססות מיינדפולנס. נלמד כיצד מייצרים פורמולציה ומגדירים מטרות לטיפול, נתרגל טכניקות התערבות בדגש על פיתוח נוכחות אוהבת וחמלה עצמית, דסנטרינג וקבלה לא שיפוטית. הלמידה תתרחש דרך התרגול המשותף בחדר ודרך ההתפתחות האישית של כל אחד מהמשתתפים כמו גם דרך דיון במקרים קליניים.

טיפול ממוקד חמלה ב'- הדרכה קלינית: מנחה- ד"ר רוני ברגר
ב 4 מפגשים בקורס קצר זה ילמדו המשתתפים על פורמולציה בגישת טיפול ממוקד חמלה, ועל המיומנויות הטיפוליות של הגישה. הקורס בנוי סביב הדרכה ויישום של תכני שנה א.

כתת אומן– רני עובדיה

 שנה ג'
80 שעות
שנה ג' היא שנה קלינית הנלמדת מחוץ לאוניברסיטה ועליה ניתנת תעודה נפרדת מטעם המכון הישראלי לתרפיה מבוססת מיינדפולנס. זוהי שנת בחירה. למי שמעוניין להיות מוכר ע"י האיגוד לפסיכותרפיה רב תחומית שנה זו הכרחית לקבלת הכרה.

10 מפגשים של 8 שעות אקדמיות פעם בחודש

כל מפגש כולל שיעור והדרכה. המנחים: רן אלמוג, דוד שנטם זוהר ומתי ליבליך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *